Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася спешен законопроект за изменения в Изборния

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася спешен законопроект за изменения в Изборния
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС искат връщане и на хартиените бюлетини

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася незабавен законопроект за промени в Изборния кодекс с оглед обстановката, която се сътвори в Народното събрание с раздора сред " ИТН " и евентуално подкрепящите техен кабинет " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ". Това разгласи на трибунка в коридорите на парламента Радослав Чолаков. 

Бившите ръководещи упорстват в изборните секции да има както машини, по този начин и хартиени бюлетини и хората да имат право на избор. Аргументът е „ да се спре този спад на интензивността, на което бяхме очевидци при предходните избори “.

ГЕРБ-СДС иска да е ясно кой обслужва машините в чужбина и кой брои резултатите.

„ Българската страна да има машините и софтуера, с цел да няма чувство у българските жители, че частна компания брои гласовете и прави избори “, уточни още Чолаков.

ГЕРБ-СДС са изрично за това да има преброяване на всички контролни разписки.

Междувременно от партията на Бойко Борисов желаеха основаването на краткотрайна анкетна комисия, която да откри дали е осъществено нелегално строителство в местността „ Буджака “ край Созопол.

„ Искаме комисията да откри кое държавно управление и по кое време трансформира предпазената територия там и разрешава да се застроява местността, като по този начин се нанасят непоправи вреди на околната среда “, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР